Kamp

Kampinfo

Het kamp is de kers op de taart voor ieder lid en iedere leid(st)er! Met een gezellige bende van leden, leid(st)ers en koks trekken we naar Limbuuuuuurg. Waar we dit jaar naar toe reizen is nog een geheim, maar de leden die er al enkele jaren inzitten, zouden het dorp of de stad der bestemming misschien kunnen herkennen! Wat we wel al kunnen vertellen is dat het kamp jaarlijks plaatsvindt van 11 tot 21 juli. Uitzonderlijk voor de sloebers, zij vertrekken op 14 juli. Los van dit tipje van de sluier lossen we nog niets! 

Op het einde van mei zullen jullie het kampboekske mee krijgen naar huis. Daar staan alle formulieren in die moeten worden ingevuld alsook alle info over wat (niet) mee te hebben, de do's en don'ts en hoe het kamp zowat in elkaar zit. Om jullie toch wat in te lichten (of herinneringen te laten bovenhalen): een kort ABC van het kamp! 

Barbecue

Zon, zon, zon. Barbecueweer. Elk jaar is er een grote barbecue als maaltijd. Met liefde gegrilld door de koks, met plezier verorberd! 

Bikke, bikke, bik!

Hap hap hap! Elke dag staat een 10-koppige kookploeg voor ons klaar om onze hongerige magen te stillen. Elke morgen zorgen ze voor een lekker ontbijt (en voor de nodige portie koffie), een fabuleus middagmaal, een lekker vieruurtje en een avondmaal. Chapeau!

Familie

Is Thuis te ver weg, dan is er Familie. In de families zitten alle leden gemengd. Elke ochtend doen ze hun taak (vegen, afwassen, opruimen). Onder het strenge en kwalitatieve oog van de leiding doen ze telkens hun uiterste best!

Dagtocht

De tweede dag dat keti's en aspi's op tweedaagse zijn, gaan alle andere afdelingen ook op dagtocht! Nadat ze hun ferme wandelschoenen hebben aangetrokken, stappen ze vol overgave naar het paradijs der bestemmingen. Dit kan een zwem- of een speelparadijs zijn!

Formatie

Elke morgen is er formatie. Dat is een toneeltje van een kwartier gespeeld door de leiding. Soms krijgen de koks of VB's de eer om een gastrol te spelen. Vanaf dag 1 word je meegenomen in een spannend verhaal op een bedje van absurditeit en een sausje van droge humor. Nagel bijtend tot de cliffhanger op slotshow meestal afloopt in peis en vree. Eind goed, al goed. Of komt daar dit jaar misschien verandering in? 

Nachtspel

De oudere afdelingen hebben een nachtspel op het menu! Tito's rillend in het bos, keti's nog rillender en aspi's die te stoer zijn hun bange hartje te tonen. Dit spannende spel in het holst van de nacht maakt je meteen terug wakker! Na vele kreten en gillen in de 'rustige' Limburgse bossen kunnen ze genieten van chocomelk, soldatekoeken en watermeloen . En daarna: hup, terug naar bed!

Kampvuur

Het moment suprême van het kamp. Op 20 juli is er 's avond slotshow. Hierin worden de acteerprestaties van de leiding opnieuw vakkundig (?) tentoongesteld. Iedere afdeling zorgt ook voor grappige momenten en uitsmijters tijdens de show. Maar ondertussen zijn de aspi's de hele dag druk in de weer geweest om hun kampvuur te bouwen. De allerzotste constructies worden opgetrokken. Bij vele oe's, eh's en oh's zit iedereen dan gezellig te genieten van de laatste kampavond.

Slapen

Een hele dag spelen en zich uitleven kost heel wat energie. Vanaf 20u30 dommelen de sloebers in, de andere afdelingen telkens een half uurtje later. En de leiding? Wel die is er dan nog niet van af. Om 23u00 vergaderen we elke avond om alles op kamp in perfecte banen te leiden! Om 07u00 wordt de leiding gewekt, om 07u30 openen de leden hun ogen. Genoeg geslapen: tanden poetsen, wassen, ontbijten en opnieuw ravotten! .

Tweedaagse

Met de loodzware kilometers van voorkamp in de benen, vertrekken de keti's en de aspi's opnieuw voor twee dagen met de fiets. Maar dat doen ze niet voor niets. Met hun verdiende centjes van hun acties tijdens het jaar, leven ze zich helemaal uit! Lekker eten, paintball, karting. Ze kunnen het zo zot niet bedenken. Voor hen is het alleszins de max!

Vertrek

De jongere afdelingen gaan met de trein op kamp. In de vroege ochtend, als de vogeltjes nog schuifelen, wordt de rust en kalmte doorbroken door een treinstel dat ons naar Limburg brengt. Meestal is de plaats der vertrek het immer ongerestaureerde station van Kortrijk.

Vlaamse Kermis

Een speciale manier van avondeten. Maaltijd en spelen (toch al jarenlang de steunpliaren van het kamp) in één! Aan de hand van allerlei speelstandjes verdienen de leden geld waarmee ze zelf hun eten moeten afkopen op de kermis. Zoet, zout, zuur: alle smaken vertegenwoordigd! .

Voorkamp

Voor de oudsten is het vertrek wat anders dan voor de jongere afdelingen. De keti's en de aspi's beginnen het kamp twee dagen vroeger omdat zij per fiets naar de kampplaats rijden! Naast de zware fysieke inspanningen is er tijdens het voorkamp altijd leute en plezier. Niets boven het vrije gevoel van voorkamp, 's avonds afgepeigerd in een dorp aankomen en zoeken naar een slaapplaats. Echte survival (daar lijkt het althans op)!  

Zangstonde

Eddy Wally, Helmut Lotti en B-A-B-E zijn niets in vergelijking met het talent dat in de wandelgangen van Chiro Oltegoare rondloopt. Op de zangstonde wordt gestreden voor de winnaarstitel met zijn allen in groepen van alle leeftijden. Showgehalte, een goede zangstem en een ferme portie humor zijn nodig om de zangstonde te winnen!